Манчестър Сити и РБ Лайпциг играят при в мач-реванш от 1/8-финалите

...
Манчестър Сити и РБ Лайпциг играят при в мач-реванш от 1/8-финалите
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Манчестър Сити 3:0 РБ Лайпциг, хеттрик на Халанд още до почивката

Манчестър Сити и РБ Лайпциг играят при в мач-реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига. Ерлинг Халанд откри от дузпа в 22-ата, а две минути по-късно и удвои. Норвежецът оформи своя хеттрик в добавеното време на първата част.

„ Гражданите “ ще гонят класиране за шести следващ четвъртфинал в конкуренцията, която не престават да мечтаят да завоюват. Шампионите на Англия, които изгубиха разногласието за трофея от Челси през 2021-а година, направиха тъждество 1:1 в първия дуел против „ Биковете “ в Германия, като имаха преднина в резултата, само че разпределяне в края разреши на Лайпциг да резервира шансове в реванша.

Сити взеха визитата си на Кристъл Палас с късен гол на Ерлинг Халанд от дузпа, като още веднъж норвежката машина за голове на Хосеп Гуардиола и компания ще бъде главното оръжие и опасност за отбраната на Лайпциг.

Германският отбор, воден от Марко Розе, загря за визитата в Манчестър с класика против Борусия Мьонхенгладбах и е трети в Бундеслигата, на седем точки от водача и настоящ първенец Байерн Мюнхен.

Срещата започва с опит за напън от страна на гостите от Лайпциг, само че до удар към вратата на Едерсон не се стигна.

Домакините обаче бяха тези, които първи имаха страхотна опция да открият резултата още в третата минута. Тогава Кевин Де Бройне беше изведен отдясно и центрира в наказателното поле, където капитанът Илкай Гюндоган бе изтърван и стреля от въздуха, само че над вратата на Янис Бласвих. 

„ Гражданите “ имаха нов отличен шанс в 11-ата минута, когато Нейтън Аке даде отлично дълго извеждащо подаване за Ерлинг Халанд, който надбяга двамата централни бранители на „ биковете “, след което насочи топката към вратата, само че Бласвих излезе прозорливо и блокира нападателя.

Натискът на Ман Сити продължи и малко преди да изтекат първите 20 минути се стигна до ужасно меле в наказателното поле на гостите след центриране от ъглов удар, като на няколко пъти удари на играчи на " жителите " бяха блокирани.

Именно при тази обстановка, в 19-ата минута, се стигна до преразглеждане със системата ВАР за игра с ръка на Бенямин Хенрихс след удар с глава на Родри. Макар че от повторенията останаха подозрения дали в действителност бранителят е докоснал топката с ръка, основният арбитър Славко Винчич уточни бялата точка. С осъществяването се зае Халанд, който прати топката в долния ляв ъгъл на Бласих, въпреки че вратарят уцели ъгъла, само че не съумя да избави – 1:0 в 22-ата минута.

Само две минути по-късно резултатът бе подсилен. Халанд свалис глава за Де Бройне, който нанесе страховит изстрел от дъгата пред наказателното поле, само че топката се отби от напречната греда на Бласвих. Кълбото рикошира и попадна право на пътя на Халанд, който с глава от границата на дребния пеналт го засече във вратата за 2:0.

35., the fastest and youngest player to reach 30 goals!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР